Банкеръ Daily

Ева Майдел

ЕС трябва да е по-активен в решаването на международни проблеми

Европейският съюз трябва да е по-активен в решаването на международни политически проблеми, защото те имат пряк ефект върху нас. Напрежение в Близкия Изток или Африка, например, неизменно води до проблеми със сигурността в Европа. Решението от петък за мерки в политиката по миграция на европейските лидери е добро, но трябват и действия за адресиране на първоизточниците на проблема. Това заяви българският евродепутат и председател на Международното Европейско движение Ева Майдел по време на Генералната асамблея на Европейско движение Германия в Берлин.

"ЕС е един от малкото световни сили, която има потенциал да окаже положително влияние на трета страна и колкото по-активно се включва в международната политика, толкова по-голям е шансът конфликтите да се решават мирно и разумно, както беше случаят с името на Македония", каза Майдел, по време на събитието, което събра над 200 организации и компании от цяла Германия, членове на Европейско движение Германия. 

„Като най-голямата мрежа от проевропейски организации, Европейското движение е мястото, където всяко изразено мнение от гражданин или организация може да бъде чуто в цяла Европа. Наше задължение е да насочваме разговорa за бъдещето на Европа в посока ЕС да остане единен, а не разделен на скорости и нива на интеграция.“, допълни Ева Майдел. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във