Банкеръ Weekly

Свят

ЕС наложи санкции и срещу руския вицепремиер

Официалният бюлетин на Европейския съюз публикува имената на още 15 руснаци, срещу които са въведени санкции като замразяване на активи и забрана за влизане на територията на съюза.

В списъка са вицепремиерът на Русия Дмитрий Козак, заместник-председателят на Държавната дума Людмила Швецова, началникът на генералния щаб на въоръжените сили на Русия Валерий Герасимов, заместник-председателят на Държавната дума Сергей Неверов и началникът на Главното разузнавателно управление на руската армия Игор Сергун.

Санкциите влизат в сила от днес.

Така общо в европейския "черен списък" вече има 48 руснаци, на които са наложени санкции заради кризата в Украйна.

На всички тях се забранява до ноември достъп до територията на ЕС, а банковите им сметки подлежат на замразяване, ако се намират в европейски банки.

На 17 март ЕС въведе санкции срещу 21 руснаци заради Крим и Украйна. Сред тях имаше 8 представители на ръководството на Крим, 10 руски парламентаристи и 3 високопоставени военни.

На 21 март ЕС разшири списъка и включи в него още 12 руски граждани, сред които и вицепремиера Дмитрий Рогозин, председателя на Държавната дума Сергей Наришкин и председателя на Съвета на федерациите Валентина Матвиенко.

Facebook logo
Бъдете с нас и във