Банкеръ Daily

Свят

Ердоган защити Иран за атаката срещу Саудитска Арабия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова за предпазливост във връзка с хвърлянето на вина върху Иран за атаката на 14 септември срещу петролни обекти на Саудитска Арабия, добавяйки, че не би било правилно да се хвърля цялата вина върху Ислямската република, предаде Ройтерс.

САЩ, европейските сили и Саудитска Арабия хвърлиха вината върху Иран вместо върху йеменските хуси, свързани с Иран, които поеха отговорност. Иран се дистанцира от нападенията, но каза, че е готов за пълномащабна война, отбелязва Ройтерс.

Аз не мисля, че е правилно да се вини Иран, заяви Ердоган в интервю за Фокс нюз в сряда, добавяйки, че нападенията са дошли от няколко части на Йемен.

Ако просто хвърлим цялото бреме върху Иран, това няма да е правилно. Защото доказателствата, които са на разположение, не сочат задължително към този факт, заявил Ердоган, според превод на неговия коментар, излъчен от Фокс.

Саудитска Арабия е в консултации с приятели и съюзници за това какви следващи стъпки да предприеме, заяви министърът на външните работи Адел ал Джубейр пред репортери в сряда.

Атаката срещу сърцето на петролната индустрия на Саудитска Арабия повреди най-големия в света обект за преработка на петрол и спря над 5 процента от глобалното производство на петрол

Facebook logo
Бъдете с нас и във