Банкеръ Daily

Свят

Ердоган ще коментира случая "Хашоги" във вторник

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че ще направи всички необходими изявления по отношение на убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги на среща с представители на управляващата Партия на справедливостта и развитието в парламента във вторник, съобщава Ройтерс.

"Ще се изкажа по въпроса във вторник на среща на парламентарната група на партията", каза Ердоган по време на реч в Истанбул, ден след като Саудитска Арабия  за първи път съобщи, че Хашоги е бил убит в консулството й в Истанбул на 2 октомври, цитира БТА.

Коментарите на Ердоган вероятно ще засилят спекулациите, че Турция може би има намерение да разкрие някои от резултатите от разследването си за смъртта на Хашоги.

Засега Ердоган до голяма степен запазва мълчание по въпроса, въпреки че турски проправителствени вестници публикуваха информация за група от 15 души, за която се твърди, че е пристигнала в Истанбул специално с цел да чака Хашоги в консулството.

"Защо са дошли тези 15 души... Защо 18 души бяха арестувани... Тези неща трябва да бъдат обяснени подробно", каза днес Ердоган.

Facebook logo
Бъдете с нас и във