Банкеръ Daily

Свят

Епидемията в Русия е с най-лоши стойности от януари

Над 20 000 нови заразени с коронавируса и 568 смъртни случая са регистрирани през последното денонощие в Русия, съобщиха здравните власти. Тези стойности, най-високите от края на януари, се обясняват с бързото разпространение на варианта Делта на коронавируса, предаде Франс прес.

В Русия от вчера досега са установени общо 20 182 нови инфектирани, включително 8598 в Москва, центъра на новата епидемична вълна. В столицата за един ден са починали 92 души - рекорд за цялото време от началото на пандемията, отбеляза ТАСС. Близо 90 на сто от случаите на заразявания са предизвикани от варианта Делта.

Поради новия взрив столичният кмет Сергей Собянин въведе задължителна ваксинация за работещите в сферата на услугите. Междувременно ваксинационната кампания, започнала през декември, се бави на фона на недоверие към наличните ваксини и въпреки постоянните призиви на президента Владимир Путин.

С общо 131 463 жертви досега, регистрирани от правителството, Русия е най-силно пострадалата от КОВИД-19 страна в Европа. Статистическата агенция Росстат, която тълкува по-широко смъртните случаи вследствие на коронавируса, е преброила около 270 000 починали в страната до края на април 2021 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във