Банкеръ Daily

Свят

ЕП с уебсайт за резултатите от изборите

Европейският парламент създава уебсайт за резултатите от изборите, който е достъпен на всички официални езици на ЕС. Сайтът ще бъде актуализиран в реално време във вечерта на изборите на 26 май с общите резултати от Европейските избори, включително национални разбивки, а подробностите ще се изпращат от националните органи.

Освен състава на всички предишни Европейски парламенти преди 1984 г., с разбивки от националните партии и политическите групи от 1979 г. и всички резултати на национални ниво от 2009 г. до днес, сайтът предлага и информация относно различни тенденции в европейските избори.

Интерактивният уебсайт може да сравнява данни между различни избори, предоставя възможност на потребителите да разгледат възможни политически коалиции посредством калкулатор на мнозинството след като станат известни първите официални прогнозни резултати на 26 май. Изпълнимият модул позволява да се извършат промени на сайта спрямо специфичните нужди на посетителя и да бъдат публикувани исторически резултати от европейските избори на сайта като предоставя резултати на живо. Друга функция на новия динамичен уебсайт е възможнотта за сваляне на таблици с данни в различни формати (json, xml ,csv, jpg и png), разкрива прессъобщение на ЕП.

На 25 април, 7 май и 14 май ще се проведат тестове, за да се гарантира, че предаването, получаването и останалите услуги на новия уебсайт за резултатите от изборите функционират изправно. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във