Банкеръ Daily

Свят

Експортът на сглобени в Китай автомобили е с ръст от 180% през юли

Общият обем на експорта на сглобени в Китай автомобили през юли възлиза на 174 хил. броя, като превишава със 180% показателя за същия период на миналата година. Тези данни от Китайската асоциация на автопроизводителите публикува агенция "Синхуа". Около 31.5% от общия обем на доставките през юли се пада на експорта на автомобили с алтернативни източници на енергия.

Според информацията от асоциацията, за периода между януари и юли Китай е продал на международните пазари над 1 млн. автомобили. Ръстът по този показател достигна 120% на годишна база. Що се отнася до  общия обем на продажбите, то за първите седем месеца на тази година той се е повишил в Китай с 19.3% спрямо същия период година по-рано, до 14.76 млн. автомобила.

Независимо от общата позитивна динамика на китайския пазар на продажби на автомобили през първата половина на годината, то през юли е отбелязан спад. Според публикуваните в началото на седмицата данни от Китайската асоциация на леките автомобили, общият обем на продажбите на дребно на леки автомобили в азиатската страна през седмия месец са спаднали с 6.2% на годишна база до 1.5 млн. броя.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във