Банкеръ Daily

Свят

Експлозия разтърси района до летището в Кабул

Пентагонът потвърждава, че е имало експлозия на летището в Кабул.

Експлозия разтърси района до сградата на летището в Кабул. Американските военни все още не знаят дали има жертви,  съобщи говорителят на Пентагона Джон Кирби в Туитър.

"Можем да потвърдим за експлозия близо до летището в Кабул. Все още няма яснота относно жертвите. Ще предоставим допълнителни данни, когато можем", каза той.

Телевизионният канал CNN  отбеляза, че няколко жители на Афганистан са ранени, но няма информация за пострадали американски граждани.

Белият дом, че от 14 август САЩ са евакуирали от Афганистан над 82 000 души, от които само 4 500 са американци и членове на техните семейства.

По-рано САЩ, Австралия и Великобритания предупредиха, че има голяма опасност от терористична атака на международното летище "Хамид Карзай" в Кабул, предаде Ройтерс.

Те призоваха своите граждани да не пътуват към района или да го напуснат, ако вече са там.

Междувременно бе съобщено, че Европейският съюз е завършил напълно евакуацията на своята дипломатическа мисия в Афганистан, с изключение на малка група дипломати, координиращи усилията за евакуация на държавите от ЕС. Това съобщи представителят на външнополитическата служба на ЕС Петер Стано.

"Що се отнася до персонала на мисията на ЕС, той е напълно изведен от Кабул, с изключение на много малка група, която осигурява евакуацията. Изведохме и около 400 местни служители (граждани на Афганистан), включително техните семейства", каза той.

Стано не предостави допълнителна информация за останалите дипломати от ЕС в Кабул.

Facebook logo
Бъдете с нас и във