Банкеръ Daily

Свят

Експерти прогнозират, че новото германско правителство ще има жизнен потенциал до 2 години

Експерти прогнозират, че новото германско правителство ще има жизнен потенциал до 2 години. То ще бъде съставено след постигнатото през тази седмица коалиционно споразумение между консерваторите на канцлера Ангела Меркел и социалдемократите на Мартин Шулц. 
Пред Националното радио политологът д-р Геро Нойгебауер от Берлинския свободен университет обясни:   

 

Парламентарната подкрепа за това правителство е скромна, едва около 53 %. Различното този път е, че партиите се договориха за нещо като междинен отчет на свършеното след две години. Поради тази причина някои наблюдатели действително смятат, че с тези две години се изчерпва жизненият път на новия кабинет. Със сигурност най-късно след две години ще започне подготовката за следващите парламентарни избори и подборът на кандидатите за канцлерския пост, така че старата максима, че "след избори е преди избори“ напълно запазва валидността си.

алдемократите са проактивни, ако покажат, че следват целите си, че предлагат алтернативи, тогава наистина ще стане интересно, защото Ангела Меркел ще се окаже в ролята на предизвиканата. се отнемат успехите, то тогава за ХДС/ХСС управлението отново ще е лесно като детска игра, а социалдемократическата партия ще продължи да губи облика си. Ако обаче социѝАко социалдемократическата партия се държи така, както по времето на последното управление, а именно да се приспособява към курса на канцлера, да отказва да влиза в конфликти с християндемократите в името на стабилното управление, ако позволи да спират партийните политики в правителството, ако позволи отново да

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във