Банкеръ Daily

Свят

Експерт: Състоянието на Тръмп може много да се влоши

Доналд Тръмп и Антъни Фаучи

"Състоянието на Тръмп все още може да се влоши". Това каза пред CNN директорът на Националния институт по алергични и инфекциозни болести на САЩ д-р Антъни Фаучи.

Преди няколко дни бе съобщено, че американският президент Доналд Тръмп и съпругата му Мелания са заразени с коронавирус. Вследствие на това държавният глава бе приет във военната болница "Уолтър Рийд".

По-рано днес той бе изписан от болничното заведение.

"Проблемът е, че болестта е все още на ранен етап. Ако се погледне клиничният подход на това заболяване, ще се види, че след пет до осем дни заболелият може рязко да се влоши. Малко вероятно е да се случи и с Тръмп, но лекарите му трябва да са нащрек", каза още Фаучи, цитиран и от republicworld.com.

Според него днес, след като е изписан, държавният глава изглежда много по-добре от деня, в който е приет.

Към момента поне 20 души в Белия дом са заразени.

Възпоменателна монета, посветена на "победата на президента на САЩ Доналд Тръмп над коронавируса" може да се закупи в сувенирния магазин на Белия дом, предаде междувременно ТАСС.

Агенцията цитира съобщение, публикувано в сайта на магазина. "Радваме се да обявим за началото на предварителната продажба на нашата най-нова възпоменателна монета от серията "Исторически моменти", пише в сайта създателят на монетата Тони Джанини. Дизайнерът отбелязва, че монетата е посветена на "личната победа на Тръмп над смъртоносния вирус".

Изображението на паричния знак все още не е представено в сайта. Първата партида ще е готова за 14 ноември, но още отсега се приемат заявки. Стойността на сувенира е 100 долара. Съобщава се също, че 20 процента от приходите от продажбите ще бъдат предоставени на медицински учреждения.

В нощта на 2 октомври Тръмп съобщи в Туитър, че той и съпругата му Мелания са се заразили с Ковид-19. След което президентът на САЩ беше настанен в болница в град Бетесда, в щата Мериленд. В понеделник Тръмп напусна медицинското учреждение и се завърна в Белия дом, припомня агенцията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във