Банкеръ Daily

Свят

ЕК възобновява прегледа на икономическото управление на ЕС

Европейската комисия прие съобщение, с което се прави преглед на променените обстоятелства за икономическото управление след кризата с COVID-19, и се възобновява публичният дебат относно прегледа на рамката за икономическо управление на ЕС.

Съобщението следва ангажимента на председателя Фон дер Лайен в речта за състоянието на Съюза за постигане на консенсус относно бъдещето на рамката за икономическо управление на ЕС.

Комисията спря публичния дебат, чието начало бе поставено през февруари 2020 г., за да се съсредоточи върху реакцията срещу икономическото и социалното въздействие на пандемията от COVID-19.

Възобновеният дебат ще се основава както на виждането на комисията за ефективността на рамката за икономическо наблюдение, представена през февруари 2020 г., така и на поуките от кризата с COVID-19.

Еврокомисията приканва всички основни заинтересовани страни да участват в публичния дебат, за да бъде постигнат консенсус относно бъдещето на рамката за икономическо управление. От жизненоважно значение е наличието на рамка, която може да подпомогне държавите членки по цялостен начин да преодолеят икономическото и социалното въздействие на пандемията от COVID-19 и да отговорят на най-неотложните предизвикателства пред ЕС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във