Банкеръ Daily

Свят

ЕК и Европейската инвестиционна банка дават още 4,9 млрд. евро за борба с коронавируса

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че Комисията и Европейската инвестиционна банка са поели ангажимент за допълнителни 4,9 милиарда евро за подпомагане на страните членки в борбата им срещу коронавируса. Средствата са предназначени за проучвания за ваксина, тестове и лечение.

"Аз твърдо вярвам в това, че ваксината трябва да бъде многостранна. Да се мисли, че този вирус може да бъде победен, като ваксинираш само собствения си народ и пренебрегваш останалите, означава да действаш погрешно. Живеем в изключително свързан свят. Нито една страна няма да може да се завърне към нормалния начин на живот, ако останалите все още се борят с вируса".  

Фон дер Лайен каза това при откриването на световна среща на върха за поемане на ангажименти в борбата срещу Covid-19. 

Срещата на върха ще включва изказвания на световни лидери, а също и на международни застъпници, хора на изкуството и активисти. Освен това в дискусионни групи и интервюта ще участват: Николай Костер-Валдау, Майли Сайръс, Анжелик Киджо, Кен Джонг, както и експерти и авторитетни лидери, сред които Мелинда Гейтс, д-р Вин Гупта, председателят на Националната асоциация за развитие на цветнокожите (NAACP) Дерик Джонсън, Еди Ндопу, д-р Нгози Оконджо-Ивеала, Кейт Ъптън и Джъстин Верландер.

Facebook logo
Бъдете с нас и във