Банкеръ Daily

Свят

Еди Рама отговори на коментара на Външно за негови изявления

Албанският премиер Еди Рама реагира в Туитър с отговор на Министерството на външните работи на България, което окачестви като “непредизвикани” негови изявления и коментари, направени на Стратегически форум в Блед, Словения, преди два дни.

Рама казва, че някой трябва спокойно да преведе изявлението му, което съдържа същите коментари като през юни.

„Може би някой трябва да помогне на нашите приятели от българското външно министерство с гладък превод на изявлението ми в Блед за това как България блокира започването на преговори за членство на Албания и Северна Македония, когато всички останали най-накрая се съгласиха след 8 години! Просто повторих същите неща, които казах през юни", отбелязва Рама.

По време на участието си в 17-то издание на Стратегическия форум Блед, Словения, в коментар за последиците от войната в Украйна, Еди Рама призова ЕС да не изоставя балканските страни по време на криза, както е направил с ваксините по време на пандемията от КОВИД-19, когато е забравил напълно района. По думите на Рама, цитирани от албанските медии, ако тогава не е била помощта на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, са щели да загубят още животи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във