Банкеръ Daily

Свят

Еди Рама: България блокира Северна Македония заради свои интереси

Албанският премиер Еди Рама заяви, че България е блокирала процеса на европейска интеграция на Република Северна Македония заради свои интереси, съобщават македонските сайтове "Слободен печат", "Сител", "Нетпрес", "24 инфо", МКД.

Рама направил тази оценка в телевизионно интервю за "Визион плюс", цитирано от медиите. "Вижте какво се случва сега, в момента, когато нещата са готови, хоп, излиза България и блокира Македония. Защо България блокира Македония? Блокира я заради свои интереси. Блокира я заради собствената си вътрешна динамика и държи Македония като заложник. И сега, ще видите какво ще стане, друга държава, която - не защото не иска Македония или не ни иска нас, а защото нейният народ не иска разширяване, и другите не искат", казва Рама.

Той отива и по-нататък като пита, ако Швейцария се наричаше Албания или Македония, и на нея ли щяха да кажат "не може да влезете по-бързо".

Рама посочи вчера и че е виждал карта с промяна на границите на страните на Западните Балкани, още преди тя да е свързана с приписван на словенския премиер Янез Янша неофициален документ. Самият Янша отрече да има подобен документ.

"Разговарях с него много отдавна. Видях и документа, който излезе. Нямам коментар", каза Рама.

Facebook logo
Бъдете с нас и във