Банкеръ Daily

Свят

Ебрахим Раиси е най-радикалният президент на Иран, избиран някога

Ебрахим Раиси

Ебрахим Раиси е най-радикалният президент на Иран, избиран някога. Той е решен скоростно да развива иранската ядрена програма, съобщава Ройтерс като цитира израелското външно министерство.
След като върховният лидер (на Иран аятолах Али Хаменей) нареди на иранското общество за кого да гласува, по-малко от 50% от гражданите на Иран избраха най-радикалния президент на страната досега.

Новото израелско правителство, което положи клетва в неделя, заяви, че ще се противопостави на възобновяването на иранското ядрено споразумение от 2015 г. между световните сили и Иран, отбелязва Ройтерс.

Припомняме, че ултраконсервативният председател на Върховния съд на Иран Ебрахим Раиси спечели президентските избори с 61.95% от гласовете. Окончателните резултати бяха обявени от министъра на вътрешните работи Рахмани Фазли, съобщи Франс прес.
Избирателната активност на състоялите се вчера избори е достигнала 48.8 процента. Това е най-ниската избирателна активност, регистрирана на президентски избори след създаването на Ислямската република през 1979 г., отбелязва още агенцията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във