Банкеръ Daily

Свят

Двудневен форум за рестартиране на туризма в Молдова

На 27 и 28 май 2021 г. ще се проведе „Форум за туризма в Молдова през 2021“. Двудневното събитие се организира от агенцията Invest Moldova и има за цел да свърже представители на туристическия бранш в Молдова с потенциални туристи, търсещи нови, непознати дестинации за незабравими преживявания.

Почетни гости на форума ще са министър-председателят на Молдова - Аурел Чокой, министърът на икономиката и инфраструктурата – Лилия Палий, генералният секретар на Световната организация по туризъм - Зураб Пололикашвили, маестро Фридрих Пфайфър – диригент на Виенската държавна опера, посланикът на Швеция в Молдова - Ана Либерг, граждански активисти, журналисти, блогъри, посланици на туризма в Молдова. Те ще споделят своя опит и визия как би могъл да се рестартира туризма в Молдова. Двудневният форум включва дискусии на тема стратегически поглед към развитието на туристическия бизнес; каква е ролята на известните личности и на диаспората за популяризирането на молдовския дух по света. Ще се обсъдят успешни и устойчиви регионални инициативи за развитие на туризма, както и различни варианти за предлагане на разнообразни туристически пакети.

Форумът ще се фокусира върху стратегията за свързване на Република Молдова с международни туристически платформи и включването й към международни инициативи за съживяване на бранша, съобразно новите предизвикателства. Събитието ще завърши с награждаването на изявени посланици на националния туризъм, на пробивни „дебютанти“ в бранша, както и на успешни туроператори, успели да превърнат кризата в нови възможности.

Дневният ред на форума и регистрацията за събитието са достъпни на https://mtf.md/

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във