Банкеръ Daily

Свят

Две трети от британците смятат, че страната е в политическа криза

Две трети от британците смятат, че страната е в състояние на криза. Мнозинството граждани иска предсрочни избори, след като бъде назначен нов министър-председател, показва анкета на "Скай нюз", проведена на 24 май, когато Тереза Мей подаде оставка от премиерския пост. 

Решението на Мей задейства процедура по избор на нов лидер на управляващата Консервативна партия и съответно премиер на страната. 

54% от респондентите казват, че след избора на нов премиер трябва да бъдат насрочени общи избори. 36% не подкрепят такъв вариант, а 11% нямат мнение. 65% от анкетираните посочват, че страната е в политическа криза. Броят на хората, които споделят това мнение нараства, съпоставено с периода, когато Тереза Мей за първи път загуби в парламентарния вот по сделката ѝ за Брекзит. 

След оставката на Мей хората твърдят, че в момента страната е по-разединена, отколкото преди да заеме позицията на премиер. 73% от британците смятат, че страната е разединена, докато само 10% са на мнение, че Великобритания е по-обединена. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във