Банкеръ Daily

Свят

Допълнителни проверки на ГКПП Маказа и ГКПП Капитан Петко войвода за всички, влизащи в Гърция

В 20.30 часа снощи гръцките гранични власти на ГКПП Маказа са въвели допълнителни проверки за всички, влизащи на територията на Гърция, съобщава БТА, цитирайки говорител на Главна дирекция "Гранична полиция".

А от 21 часа същите мерки са въведени и на ГКПП Орменион, съпределен на българския ГКПП Капитан Петко войвода.
Възможно е забавяне при преминаване на пътуващите през тези два пункта.

Иначе на ГКПП Кулата, ГКПП Илинден, ГКПП Маказа, ГКПП Капитан Петко войвода и ГКПП Ивайловград в Гърция се пропускат граждани на ЕС без да им бъде налагана карантина.

Не се извършва преминаване през ГКПП Златоград.

Интензивен е трафикът  на ГКПП Кулата на товарни автомобили на изход от България.

От  17 юни румънските гранични власти възстановиха пропускането на леки и товарни автомобили през румънския пункт Негру вода, съпределен на ГКПП Кардам.

На ГКПП Русе товарният трафик е изключително интензивен на изход от България. 

От 15 юни отпадна задължителната карантина за български граждани, влизащи в Румъния. Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Кайнарджа и Крушари.

Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през съвместните ГКПП Русе – Гюргево и ГКПП Видин - Калафат.

Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

Facebook logo
Бъдете с нас и във