Банкеръ Daily

Свят

Допитване: Тръмп значително е съкратил изоставането си от Байдън

През последните месеци действащият президент на САЩ Доналд Тръмп значително е съкратил изоставането си по популярност от своя най-вероятен съперник на изборите от демократите Джо Байдън. Това показват публикувани в неделя резултати от анкета, проведена в периода от 12 по 15 август от SSRS по поръчка на телевизия CNN. В допитването са участвали 1100 човека от всички щати, съобщава ТАСС. 

Анкетираните са отговаряли на въпроса: "Кой политик бихте подкрепили на президентските избори, ако те бяха в момента?". Общо 50% са отговорили, че биха дали гласа си за Байдън и сенатор Камала Харис, която бе посочена за кандидат за вицепрезидент на САЩ от демократите. 

Други 46% от запитаните са казали, че биха подкрепили Тръмп и действащия вицепрезидент Майк Пенс. 

При проведеното между 2 и 5 юни допитване, в подкрепа на Байдън се бяха обявили 55% от запитаните, а за Тръмп - 41 процента.

Както отбелязва CNN, по последни данни, в 15-е американски щата, които имат най-голямо значение от гледна точка на изхода на изборите, рейтингът на Байдън средно е 49%, а на Тръмп - 48 процента. 

Предизборният конгрес на демократите, на който Байдън ще бъде посочен за кандидат за държавен глава на САЩ от партията, ще започне в Милуоки (щат Унсконсин) в понеделник и ще завърши в четвъртък. 

Конгресът на републиканците, какта е  планирано, ще се проведе в периода 21-24 август в град Шарлот (щат Северна Каролина). На него Тръмп, как се очаква, ще обяви съгласието си да стане кандидат на изборите за президент, които са насрочени за 3 ноември.

Facebook logo
Бъдете с нас и във