Банкеръ Weekly

Свят

Донецка и Луганска републики обсъждат обединение

Ръководството на Донецката народна република преговаря за обединение с Луганска област.

"Вече сме провели предварителни разговори. И ние, и колегите от Луганската народна република сме на мнение, че трябва да вървим и да се развиваме рамо до рамо", заяви съпредседателят на Донецката народна република Денис Пушилин.

След референдуми, проведени в Донецка и Луганска област, двете обявиха независимост от Украйна, за каквато с огромно мнозинство се произнесоха гласоподавателите. Първоначално се предвиждаше веднага след референдумите да се проведат последващи такива, на които местните жители да изберат дали двете области да се присъединят към Руската федерация по подобие на Крим.

"Рано е да се обсъжда присъединяване към Русия", заяви съпредседателят на Донецката народна република Мирослав Руденко.

"Първостепенна задача сега е да се освободим от нацистката окупация на Киев", каза той. Освен това е нужна легитимация на властите на Донецката народна република.

"Донецката народна република няма нужда да бъде признавана от международната общност", каза още Руденко. Според него има държави като Южна Осетия и Абхазия, които са признати от 6 страни. Руденко даде пример с държавата Косово, която е призната от 100 страни. „САЩ диктуват на целия свят кой да бъде признат и кой не. Ето защо за нас не е толкова важно признаването от страна на международната общност, която се е превърнала в марионетка на САЩ", отбеляза още Руденко.

Facebook logo
Бъдете с нас и във