Банкеръ Daily

Свят

Доналд Тръмп ще празнува Рождество и Нова година в имението си в щата Флорида

Действащият президент на САЩ Доналд Тръмп ще празнува Рождество и Нова година в своето имение Мар-а-Лаго в щата Флорида и ще се върне във Вашингтон за инаугурацията на новия държавен глава на страната Джо Байдъна, която ще се състои на 20 януари. Това  съобщава вестник USA Today, позовавайки се на източници, получили информация от Секретните служби на САЩ.

Ширят се слухове, че Тръмп въпреки традицията не иска доброволно да напусне Белия дом в деня на инаугурацията на неговия съперник на изборите на 3 ноември. Според някои от тях дори съобщил на своите съветници, че няма да напусне и може да се наложи да го изведат със сила. Някои сътрудници били обезпокоени от тези думи, но не считат, че президентът Тръмп действително ще поступи по този начин.

По традиция в деня на инаугурацията след църковната служба бъдещият президент и вицепрезидентът пристигат в Белия дом, където се срещат със своите предшественици и пият чай. После те заедно се отправят към правительствения комплекс на Капитолийския хълме, където избраният президент и вицепрезидент полагат клетва.

За цялата история на САЩ само трима от напускащите Белия дом президенти са отказали да присътстват на инаугурацията на своите приемници: Джон Адамс (1801 г.), Джон Куинси Адамс (1829 г.) и Ендрю Джонсън (1869 г.).

 

Рождество Христово

също КоледаБожик или Божич, е един от най-големите християнски празници. На него християните честват раждането на Сина Божий Исус Христос. Според Евангелието на Лука това е станало в град Витлеем, провинция Юдея. Православните християни честват Рождество Христово. При католиците и протестантите Рождество е най-почитаният празник.

Facebook logo
Бъдете с нас и във