Банкеръ Daily

Свят

Доналд Тръмп с положителен тест за коронавирус

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания са заразени с от коронавирус. Това обяви американският лидер в личния си профил в Twitter.

„Тази вечер аз и първата дама на Съединените щати имаме положителни резултати от тестовете за коронавирус. Веднага ще започнем процеса на карантиниране и лечение. Ще преодолеем това заедно!“, написа американският президент.

Tова се случва месеци след избухването на глобалната пандемия и на финала на кампанията на президентските избори в САЩ.

Тръмп бе видян за последно публично в четвъртък следобед, когато се завърна в Белия дом след пътуване за набиране на средства в Ню Джърси. Той не изглеждаше зле, въпреки че не разговаряше с репортери, докато влизаше в резиденцията си, съобщава CNN.

"Президентът и първата дама са добре в този момент и планират да останат у дома в Белия дом по време на възстановяването си. Бъдете сигурни, че очаквам президентът да продължи да изпълнява задълженията си без прекъсване, докато се възстановява, и ще ви информирам за всяко ново развитие", заяви лекарят на Тръмп - д-р Шон Конли. 

Засега се отменят няколко събития с участието на американския президент, включително събитие за събиране на средства за кампанията му във Вашингтон и предизборен митинг във Флорида. 

Един от най-приближените съветници на Тръмп също е дал положителна проба. Преди да съобщи за своя положителен тест, Тръмп обяви, че съветничката му Хоуп Хикс е заразена.

"Хоуп Хикс, която работеше неуморно, без никаква почивка, току що даде положителна проба за Covid 19. Ужасно! Първата дама и аз чакаме своите резултати. В това време започваме процедурата по карантиниране", написа по-рано в Туитър държавният глава. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във