Банкеръ Daily

Свят

Доналд Тръмп поиска танкове за парада на 4 юли

Три дни преди националния празник на САЩ Службата на националните паркове се опитва да разбере как може да удовлетвори искането на президента за разполагане на танкове и "друга бронирана военна техника" на Националната алея в столицата Вашингтон преди празника, пише вестник "Вашингтон пост".

Няколко източници са разкрили пред изданието, че продължаващите разговори за използването на голяма военна техника като танкове "Ейбръмс" или бойна машина на пехотата "Брадли", като част от събитието на Тръмп "Поздрав към Америка", са само едни от многото неуточнени подробности що се отнася до планираните чествания в четвъртък.

От встъпването си в длъжност американският лидер настоява за организиране на голям военен парад във Вашингтон, което трябваше да се осъществи през миналата година, но в крайна сметка планът се провали.

Представители на Белия дом възнамеряват да пуснат в продажба билети за места във ВИП секция, за да се наблюдава обръщението на американския лидер, но системата все още не е разработена, тъй като голяма част от служителите отпътуваха за Азия през миналата седмица във връзка с посещението на американския лидер в региона.

Facebook logo
Бъдете с нас и във