Банкеръ Daily

Свят

Доналд Тръмп е "Личност на годината" на списание "Тайм"

Доналд Тръмп, новоизбраният президент на САЩ, е "Личност на годината". Това обяви списание "Тайм" за 90-и път в историята си.

На корицата на списанието пише следното: "Доналд Тръмп: президент на Разединените американски щати", а изображението е снимка на новоизбрания президент, седнал в креслото си в офиса си в "Тръмп тауър".

Бъдещият 45-и държавен глава на САЩ е отговорил най-точно на принципа за подбор - да е личност, която е имала най-голямо влияние за добро или лошо върху събитията през годината.

Изданието посочва, че в последната селекция са попаднали още Хилъри Клинтън, хакерите, Реджеп Тайип Ердоган, учените, експериментиращи с подмяна на предизвикващи заболявания части от човешката ДНК, и Бионсе.

"Трудно е да се измери сътресението, което той предизвика. Този имотен барон и собственик на казина, превърнал се в риалити телевизионна звезда и провокатор, не е прекарал и ден на изборен пост, никога не е служил на никого другиго освен на себе си. Сега той съзерцава димящите руини на огромната сграда, която някога приютяваше партии, коментатори, донори, социолози - всички онези, които не прозряха идването му или не го възприемаха насериозно. Върху този краен резултат Тръмп ще управлява за добро или лошо", пише в редакционната статия.

Изданието описва диаметрално противоположния начин, по който привърженици и критици оценяват Тръмп, това, което постигна, както и това, за което вдъхновява хората. "Тайм" нарича революция случилото се на последните президентски избори в САЩ.

"Това е голяма чест. Това означава много", каза Тръмп в интервю за NBC в първа реакция след избирането му за "Личност на годината".

Facebook logo
Бъдете с нас и във