Банкеръ Daily

Свят

Додик: Нищо не може да се реши с война

Милорад Додик

Председателстващият босненското председателство Милорад Додик заяви днес, че война в Босна и Херцеговина е неприемлива и Република Сръбска не би водила война, тъй като по този начин нищо не може да се реши, но е очевидно, че някои хора в Босна смятат, че с мир нищо не може да се реши, съобщи Танюг.

Додик отговори по този начин на въпрос какво мисли за войнствените изявления на лидера на най-голямата босненска Партия на демократичното действие Бакир Изетбегович и как сме стигнали до това отново да говорим за някакви войни.

Бакир Изетбегович заяви неотдавна, че "няма да позволи извършителите на геноцид да завладеят част от Босна и Херцеговина и е готов да поведе хората, ако се стигне до военен конфликт".

Какво мога да кажа, войната е неприемлива и всеки, който разчита на това, нека не разчита на нас, ние война няма да водим. С война нищо не може да се реши, тъй като техните цели са военни и това е разликата между нас и тях, каза Додик.

Той добави, че затова призовава за разговори, които трябва да дадат решение и да отговорят на въпросите как заедно да се живее.

Само общото развитие на всички части на Босна и Херцеговина може да я превърне в успешна страна, каза Додик.

Facebook logo
Бъдете с нас и във