Банкеръ Daily

Свят

До 1 юни Турция ще е забравила за локдауна

Процесът на нормализация на живота след тоталния локдаун ще продължи до 1 юни, съобщават от Министерството на вътрешните работи на Турция. 

В съобщението се казва, че  тази мярка започва от 5 часа на 17 май и ще продължи до 5 часа на 1 юни. От понеделник комендантският час в страната ще действа от 21 до 5 часа в делничните дни и от 21 часа в петък до 5 часа в понеделник.  

От 17 май се отменя забраната за пътуване из страната. От вътрешното министерство обаче подчертават, че тези ограничения няма да важат за чуждестранните туристи. 

Резкият скок на заразените с коронавирус в Турция започнал през март достигна своя пик на 16 април, когато са отчетени 63 082 нови случаи.  Във връзка с това в цялата страна бе въведен пълен локдаун от 29 април до 17 май. Бяха затворени всички офиси и спряха работа почти всички, освен изрично посочени от Министерството на вътрешните работи професии. 

Междуградските пътувания ставаха само със специално разрешение, а общественият транспорт работеше с 50% заетост на местата в транспортните средства.  

Плановете на правителството са до края на май да бъдат ваксинирани всички, които работят в сектора на туризма и той да може да работи без ограничения.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във