Банкеръ Daily

Свят

Днес е изслушването на уволнения от Тръмп шеф на ФБР

Джеймс Коми

Днес е изслушването в сенатската комисия по разузнаването на уволнения от президента Доналд Тръмп бивш директор на ФБР Джеймс Коми, съобщава БНР. Той беше изненадващо отстранен от поста, докато разследваше предполагаема намеса на Русия в миналогодишните президентски избори.

Коми твърди, че Тръмп го е карал да спре разследването срещу бившия президентски съветник по националната сигурност Майкъл Флин за нерегламентирани контакти с Москва.

Ройтерс съобщава, че голяма част от американците се подготвят за спектакъл. Изслушването ще се излъчва по телевизиите от 14 часа по Гринуич. За да привлекат повече клиенти, някои от заведенията предлагат руска водка само за 5 долара, други са обявили, че приготвят специални коктейли, наречени "импийчмънт", или пък безплатни напитки при всеки туит на Доналд Тръмп по време на изслушването. В таверна във Вашингтон клиенти се примамват със специална закуска "ФБР" за 10 долара.

Същевременно двама конгресмени демократи обявиха, че подготвят нормативен акт, с който да се задейства процедура по отстраняване на Тръмп от президентския пост.

Facebook logo
Бъдете с нас и във