Банкеръ Daily

Свят

Джонсън с голяма преднина пред Хънт за лидер на британските консерватори

Борис Джонсън и Джереми Хънт

Борис Джонсън води с голяма разлика пред своя съперник Джереми Хънт в надпреварата за лидер на британската Консервативна партия на мястото на министър-председателя Тереза Мей въпреки силното съсредоточаване на медийното внимание върху неговия личен живот, показва проучване, цитирано от ДПА.

Джонсън и Хънт се състезават за гласовете на близо 160 000 членове на консерваторите, след като депутатите на партията ги избраха да се изправят един срещу друг в битката за лидерския пост. Очаква се победителят в надпреварата да бъде обявен на 23 юли.

Според проучване на уебсайта за политически новини "Кънсърватив хоум" 66 процента от партийните членове подкрепят Джонсън за лидер на консерваторите, а едва 30 процента поддържат Хънт.

Кампанията на Джонсън беше помрачена от домашна разправия между него и партньорката му, записана от съсед и предоставена на в. "Гардиън".

"Кънсърватив хоум" обаче заяви, че този случай почти не е повлиял върху неговите позиции.

"Повечето партийни членове много държат на осъществяването на Брексит и изборна победа на консерваторите и смятат, че Джонсън е по-подходящ да изпълни и двете", каза уебсайтът.

Членовете на Консервативната партия "са склонни да разглеждат "Гардиън" като противник", добави новинарският сайт. "А след като вестникът съобщи за случая, повечето партийни членове, изглежда, не му обръщат внимание", каза той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във