Банкеръ Daily

Свят

Джонсън представя в петък сделката за Брексит пред парламента

Британският министър-председател Борис Джонсън ще представи в петък сделката си за Брексит пред Камарата на общините, съобщи днес неговият говорител, цитиран от Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това ще даде ход на процеса на одобрение на споразумението от парламента с цел Великобритания да напусне Европейския съюз в края на януари.

"Възнамеряваме да започнем процеса преди Коледа и да го изпълним в съответствие с конституцията след консултация с председателя на долната камара на британския парламент, който трябва да бъде избран утре. Законите, които са необходими за осигуряване на излизането на Великобритания от Европейския съюз, ще бъдат представени пред парламента в петък", каза още говорителят на Джонсън.

Той отбеляза, че законопроектът има за цел да приведе в действие условията на сделката, договорени между Борис Джонсън и ЕС, и че новото правителство е уверено, че ще осигури дългосрочно споразумение за свободна търговия с единния блок.

Премиерът Борис Джонсън, чиито консерватори спечелиха убедително парламентарно мнозинство на проведените през миналата седмица избори, проведе почти цялата си предизборна кампания, базирайки я на извеждането на Обединеното кралство от Европейския съюз на 31 януари догодина, когато изтича последното удължаване на дата за Брексит.

Facebook logo
Бъдете с нас и във