Банкеръ Daily

Свят

Джонсън е все по-добре, свикват комитета "Кобра" без него

Британският премиер Борис Джонсън продължава да се подобрява в интензивното отделение и е в добро разположение на духа, съобщи днес говорителят му. Той допълни, че министър-председателят получава стандартно кислородно лечение, предаде Ройтерс.

"Премиерът изкара добра нощ и продължава да се подобрява в интензивното отделение. Той е в добро разположение на духа", заяви говорителят пред репортери.

"Премиерът благодари на Националната здравна служба за отличното лечение, което предоставя. Аплодисментите за нашите медици родиха чудесни, сплотяващи цялата нация мигове", добави той.

Във Великобритания министрите ще обсъдят състоянието на карантината, за да преценят дали ограниченията на свободата на движение на хората да продължат, предаде БНР. 

Правителственият комитет „Кобра“ за кризисни ситуации ще проучи предоставените сведения от учените за ефекта от наложените строги мерки на 23 март. На срещата ще присъстват и лидери на отделните части на Обединеното кралство - Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.

Така правителството ще спази обещанието си да преразгледа карантината три седмици след обявяването й, но в отсъствието на болния премиер не се очаква да бъде взето незабавно решение. Очакванията все пак са, че мерките за социално дистанциране и ограничения за излизане от домовете ще останат в сила поне до края на април.

Властите са изправени пред сериозен проблем, защото е вероятно много хора да игнорират призивите за оставане вкъщи за великденските празници, тъй като прогнозата е за прекрасно пролетно време с температури от порядъка на 25 градуса.

„Таймс“ пише тази сутрин, че лидерите в целия политически спектър подготвят масирана кампания в убеждаване на хората да не излизат точно сега, когато се очаква пандемията да достигне своя пик. Броят на жертвите се покачва и след рекордните 938 случая вчера достигна 7 097 души.

Facebook logo
Бъдете с нас и във