Банкеръ Daily

Свят

Джон Болтън смятал, че Тръмп е малоумник

Тръмп и Болтън

Бивш дългогодишен сътрудник на Джон Болтън, съветника за национална сигурност на американския президент Доналд Тръмп, твърди, че "дълбоко в сърцето си" Болтън смята, че президентът е "малоумник", съобщи израелският в. "Аарец".

"Ню Йоркър" публикува цитата в профил на Болтън, където също е вкбючено мнение на анонимен западен дипломат, според което Болтън си бил"отрязал топките" и ги връчил на Тръмп, за да получи назначението си в Западното крило на Белия дом.

В статията на Декстър Филкинс се цитира Марк Грумбридж, който е работил с Болтън 15 г. и го е съветвал, докато експертът по национална сигурност беше посланик на САЩ в ООН при Джордж У. Буш.

Според Грумбридж Болтън вярва, че може да променя или да смекчава действията на президента.

"Той е истински патриот. Но се чудя как ходи на работа всеки ден, защото дълбоко в сърцето си вярва, че президентът е малоумник", разкрил Марк Грумбридж.

Като се има предвид, че "Тръмп не иска война", дипломатът смята, че Болтън е трябвало да работи здраво, за да убеди американския лидер да го наеме, отбелязал Грумбридж и добавил, че "за да получи позицията, Болтън трябваше да отреже топките си и да ги сложи на бюрото на Тръмп".

През 2017 г. беше разпространена информация, че бившият държавен секретар Рекс Тилърсън е нарекъл Тръмп "малоумник" по време на среща с членове на администрацията в края на двучасови разговори в Пентагона на 20 юли. По-късно Тръмп постави под въпрос интелекта на Тилърсън и го отстрани от поста през март 2018 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във