Банкеръ Daily

Свят

Джо Байдън ще бори пандемията с маски, ваксиниране, отваряне на училищата

Джо Байдън, който беше избран за президент на САЩ на 3 ноември, обяви плана си за справяне с коронавирусната пандемия в първите си сто като президент. Три основни цели са заложени в него: носене на маски във федералните сгради и в транспорта, извършване на най-малко 100 милиона ваксинации срещу КОВИД-19 и отваряне на повечето училища, съобщават информационните агенции.

"Първите ми 100 дни няма да премахнат вируса, който причинява КОВИД-19, не мога да ви обещая това", е казал Джо Байдън в реч от щата Делауер. "Но съм абсолютно убеден, че за 100 дни можем да променим равитието на болестта и да променим към по-добро живота в Америка".
Джо Байдън отново е  призовал Конгреса да приеме новия спасителен икономически пакет, разговорите по който са в застой. Според него това е необходимо, за да се покрият всички разходи по разпространението на ваксините и да няма риск ваксинирането на американците да се забави с месеци.

Джо Байдън е представил и екипа си, с който ще работи в областта на здравеопазването, включително кандидата си за министър на здравеопазването - бившия конгресмен от латиноамерикански произход и главен прокурор на Калифорния Хавиер Бесера. Вече е сигурно, че Антъни Фаучи ще продължи да е съветник на правителството за мерките за справяне с пандемията от COVID-19.

Facebook logo
Бъдете с нас и във