Банкеръ Daily

Свят

Джо Байдън посети Джими Картър

Джими Картър

Американският президент Джо Байдън и съпругата му Джил посетиха Джими Картър, който беше президент на САЩ от 1977 до 1981 г., по време на визитата си в щата Джорджия, предаде Франс прес.

По време на посещението си в южния щат, чиято цел е да защити колосалния си план за инвестиции, 46-ият президент на САЩ се срещна с Картър в малкия град Плейнс, в който бившият президент живее заедно със съпругата си Розалин.

Това е първата среща между Байдън и Картър след победата на Байдън на президентските избори в САЩ през ноември миналата година.
Розалин и Джими Картър ни напомнят, че да служиш на страната си не се ограничава до поста, който заемаш, заяви Джил Байдън след срещата със семейството Картър.

Те продължават със своята дейност, като правят страната ни по-силна с всеки изминал ден и ние сме благодарни за тяхното приятелство, каза още първата дама на САЩ.

Джими Картър, който е на 96 години, е най-възрастният жив бивш президент на САЩ, а Джо Байдън, който е на 78 години, е най-възрастният човек, ставал някога президент на Съединените щати, отбелязва Франс прес.

Джими Картър основа през 1982 г. центъра "Картър", който насърчава развитието, здравеопазването и решаването на конфликти по света.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във