Банкеръ Daily

Свят

Джо Байдън обеща да защитава правата на гей общността

Джо Байдън заяви вчера, че приемането на закон срещу дискриминацията по сексуална ориентация и полова идентичност ще бъде негов пръв приоритет, ако бъде избран за президент на САЩ, предаде ДПА.

Бившият американски вицепрезидент, който участва в надпреварата за определяне на кандидат за президент на Демократическата партия на изборите в Съединените щати догодина, заяви това пред стотици активисти за ЛГБТ права на годишната кампания по набиране на средства на отстояващата правата на ЛГБТ общността организация "Кампания за човешки права" в Кълъмбъс, щата Охайо.

По време на 30-минутната си реч Байдън разкритикува американския президент Доналд Тръмп за това, че възпира напредъка в борбата за равни права в Съединените щати, давайки за пример забраната за транссексуални хора да се присъединяват към армията и приноса на Тръмп за дискриминацията в приютите за бездомни и центровете за медицинска помощ.

"Това, което те правят, е погрешно и неморално", каза вчера Джо Байдън.

76-годишният Байдън е един от над 20-те участващи в борбата за определяне на кандидат за президент на демократите. Дългата политическа кариера на Байдън и неговите центристки политически убеждения му помогнаха да се очертае като фаворит в тази надпревара.

Facebook logo
Бъдете с нас и във