Банкеръ Daily

Свят

Джо Байдън избра за свой кандидат за вицепрезидент сенаторката Камала Харис

Кандидатът на демократите за президент на САЩ Джо Байдън избра за свой кандидат за вицепрезидент сенаторката от Калифорния Камала Харис, съобщават световните агенции, като цитират информация от предизборният му щаб.
При на победа на Байдън на президентските избори на 3 ноември, 55-годишната Харис ще стане първата чернокожа жена вицепрезидент в историята на САЩ. 

В свой коментар, Ройтерс отбелязва, че Камала Харис ще бъде подходящ партньор на Байдън в битката му с президента републиканец Доналд Тръмп за Белия дом.

Самият президентът на САЩ Доналд Тръмп коментира, че бил изненадан от решението на кандидата на демократите за Белия дом Джо Байдън да избере за свой вицепрезидент чернокожата сенаторка Камала Харис, съобщават световните агенции.

Камала Деви Харис (Kamala Devi Harris), родена на 20 октомври 1964 г., е сенатор от щата Калифорния, член на Демократическата партия.

На 21 януари 2019 г. Харис официално обявява своята кандидатура за президент на САЩ. Спира кампанията си на 3 декември същата година.

Харис е родена в Оукланд. Майка й - Шямала Гопалан, е индийски учен и изследовател на рака и активист за граждански права. Баща й - Доналд Харис, е професор по икономика, емигрант от Ямайка.

Камала Харис учи в Университета Хауърд, Калифорнийския университет Хейстингс и става дипломиран юрист.

Facebook logo
Бъдете с нас и във