Банкеръ Daily

Свят

Джо Байдън иска ограничаване на продажбата на оръжия в САЩ

Джо Байдън

Президентът на Съединените щати Джо Байдън призова  Конгреса да действа незабавно за ограничаване на разпространението на огнестрелни оръжия в САЩ. В неделя се навършват три години от масовото убийство в гимназията в Паркланд, където бяха застреляни 14 ученици и трима души от персонала, съобщава АФП.

"Сегашната администрация няма да чака следващото масово убийство, за да чуе призивите да се действа. Днес призовавам Конгреса да работи за приемането на реформи, които са израз на здравия разум и засягат разпространението на огнестрелни оръжия", каза Байдън.

Той настоя да се въведе проверка на предишните прояви на купувачите при всички продажби на оръжия, както да бъдат забранени автоматичните и полуавтоматичните огнестрелни оръжия.

Междувременно бе съобщено, че Джо Байдън ще участва в петък, 19 февруари, в първата си среща с лидерите на страните от Г-7. Тя ще бъде виртуална и на нея ще бъдат обсъдени коронавирусната пандемия и световната икономика, съобщи Белият дом, цитиран от Ройтерс.

"Виртуалната среща с лидерите на водещите в света демократични пазарни икономики ще даде възможност на президента Байдън да дискутира планове за справяне с пандемията от КОВИД-19 и за възстановяване на глобалната икономика", посочи в комюнике Белият дом.

Facebook logo
Бъдете с нас и във