Банкеръ Daily

Свят

Джереми Хънт: Торите ще извършат политическо самоубийство, ако допуснат Брексит без сделка

Джереми Хънт

Британският външен министър Джереми Хънт, който се включи в надпреварата за следващ лидер на управляващите консерватори, каза, че партията ще извърши "политическо самоубийство", ако реши да се стреми към Брексит без сделка, предаде ДПА.

В авторски материал в лондонския в. "Телеграф" късно снощи Хънт предупреди срещу произвеждането на предсрочни избори преди новия краен срок за напускане на Европейския съюз в края на октомври. "Ако се заловим с общи избори преди да сме осъществили Брексит, ще бъдем унищожени", изтъкна той.

"Нападани от Партията на Брексит отдясно и от либералдемократите отляво, ще бъдем изправени пред изчезване", написа Хънт. И двете партии, които представляват привърженици на напускането и на оставането в ЕС се представиха добре на неотдавнашните избори за Европейски парламент.

Хънт е сред водещите кандидати за наследник на Тереза Мей начело на тяхната раздробена партия. Мей подаде оставка миналата седмица след като не успя да прокара сделката си за Брексит в парламента след неколкомесечни преговори с Брюксел.

Бившият външен министър Борис Джонсън, който каза, че е готов да напусне ЕС без споразумение, в момента е фаворит за следващ министър-председател.

Хънт каза днес за радио Би Би Си, че предоговорянето на сделката на Мей с ЕС е "единственото решение" за изход от задънената улица.

Според Хънт е нужен и нов преговорен екип, предаде Ройтерс. Той изтъкна, че в екипа трябва да има не само представители на правителството, а и на северноирландската Демократична юнионистка партия и на Европейската изследователска група на консервативни депутати, които са за твърд Брексит.

Facebook logo
Бъдете с нас и във