Банкеръ Daily

Свят

Джеф Безос забогатя с още 11 млрд. долара.

Богатството на основателя на Amazon Джеф Безос за седмицата след напускането на поста на генерален директор на компанията нарасна почти с 11 млрд. долара. Това съобщава списание Forbes.

По негова информация, от 5 юли, когато постът на генерален директор се зае от бившият шеф на отдела за облачни услуги на Amazon Web Services Анди Джес, благодарение на ръста на цените на акциите на Amazon богатството на Безос се е увеличило с 10.6 млрд. долара и сега се  оценява на 212.4 млрд. долара. За това е помогнала и новината, че Министерството на отбраната на САЩ се е отказало от договор по предоставяне на услуги в областта на облачните изчисления на стойност 10 млрд. долара. Очакваше се, че той ще бъде сключен с американската корпорация Microsoft, като представители на Amazon се опитваха да оспорят в съда  това решение.

Както отбелязва изданието, Безос цяла седмица е прекарал в Сън Вали в щата Айдахо - ски курорт (на 1812 м надморска височина), където се провеждаше годишната конференция на инвестиционната банка Allen & Co, известна като "летен лагер за милиардери". Тази година събитието е събрало поне 25 милиардери, чието общо богатство се  оценява на 825 млрд. долара.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във