Банкеръ Daily

Свят

Джеф Безос обеща 2 млрд. долара за борба с ерозията

"Фондът за Земята", създаден от основателя на технологичния гигант "Амазон" Джеф Безос, обеща днес 2 милиарда долара за борба с климатичните промени чрез възстановяване и трансформиране на селскостопански системи, предаде Асошиейтед прес.

"Поетият от нас ангажимент подкрепя троен императив - длъжни сме да съхраним това, което имаме, да възстановим онова, което сме изгубили, и да оглеждаме нужното ни в съзвучие с природата", посочи в изявление Безос.

Огласената на климатичната конференция в Глазгоу инициатива на стойност 2 млрд. долара е част от обещание, дадено по-рано тази година от Безос, до 2030 г. да предостави 10 млрд. долара за борба с климатичните промени.

"Фондът за Земята" на Безос планира 1 млрд. долара да бъдат използвани главно в САЩ и Африка за засаждане на дървета, които ще предпазят земята от ерозия, и за възстановяване на райони с високи равнища на въглероден диоксид. Вторият милиард ще е предназначен за трансформиране на селскостопанските системи, така че да се увеличат добивите, да се намали похабяването и изхвърлянето на храна и да се насърчи базираното на растения хранене.

Facebook logo
Бъдете с нас и във