Банкеръ Daily

Свят

Джаред Къшнър представи в Брюксел плана си за Близкия изток

Жан-Клод Юнкер и Джаред Къшнър

Джаред Къшнър, зет и съветник на американския президент Доналд Тръмп, представи днес идеите си за Близкия изток пред председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, съобщи говорителката на ЕК Мина Андреева, цитирана от Франс прес.

Андреева уточни, че срещата, състояла се в късния следобед в централата на Еврокомисията в Брюксел, е била поискана от Къшнър.

"В хода на разговора за Близкия изток председателят Юнкер и върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини изслушаха идеите на Къшнър и изтъкнаха фундаменталната заинтересованост на Европейския съюз от траен мир и стабилност в района", каза говорителката.

Юнкер и Могерини подчертаха важността на икономическото развитие в целия район, определяйки го като ключово. То трябва да се съпътства от надежден политически напредък, който взема под внимание едновременно желанията и стремежите на палестинците и израелците, допълни Андреева.

Уточнения за изложените от Къшнър идеи не бяха предоставени.

ЕС подкрепя концепцията за две държави, предвиждаща създаването на палестинска държава, която да съществува съвместно с Израел.

Facebook logo
Бъдете с нас и във