Банкеръ Daily

Свят

Джак Ма: Търговската война е най-глупавото нещо на този свят

Милиардерът и съосновател на Alibaba Джак Ма смята, че войната в търговията е безсмислена и отново заклейми разширяващия се конфликт между САЩ и Китай.

Най-богатият човек в Китай, който предупреди само преди месец, че търговската война може да продължи две десетилетия, сега твърди, че е безсмислено да се "атакуват" стоки, защото азиатската нация е на път да се превърне в основен купувач на чуждестранни продукти. Според него освен това интернет услугите създават нови работни места.

Джак Ма, чиято онлайн търговска империя е и най-голямата корпорация в Китай, е отявлен противник на търговските тарифите, наложени върху стоки за стотици милиарди долари, както от Вашингтон, така и от Пекин.

"Търговската война е най-глупавото нещо на този свят", заяви Ма по време на  Китайското международно изложение за внос в Шанхай.

Изявлението на Ма бе направено дни преди най-важното събитие в годината за Alibaba – Деня на самотните сърца. На празника, който е много популярен в Китай, Alibaba предлага на своите онлайн платформи за пазаруване специални предложения и големи намаления, съобщава Bloomberg.

Голяма част от приходите на Alibaba се генерират от местна търговия, но компанията предлага различни продукти на чуждестранни брандове като Nike

Превръщането на Китай в незаобиколим световен фактор е едно от най-големите предизвикателства пред страната, смята Джак Ма.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във