Банкеръ Daily

Свят

Димитър Ковачевски ще получи мандат за съставяне на кабинет

Димитър Ковачевски е избран да получи мандат за съставяне на правителство в Република Северна Македония. Това обяви той самият снощи на страницата си във Фейсбук след няколкочасово заседание на Централния съвет на Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ), чийто председател е. "Това е предизвикателство, което съм готов да приема и съм отдаден на работата си, за да оправдая гласуваното доверие", написа Ковачевски, цитиран от БТА.

До късно вечерта продължи сесията за избор на ново ръководство и нови членове на Централния и Изпълнителния съвет на Социалдемократическия съюз на Македония.
"СДСМ ще се реорганизира, ще продължи да се демократизира и модернизира. Партията е отворена за ангажиране на нови хора, които притежават знания, честност и ангажираност към социалдемократическите ценности", написа Ковачевски. Вероятно във вторник той ще получи мандата за съставяне на правителство. Такива са нагласите на президента Стево Пендаровски, които той обяви в последното си интервю.

До избора на Ковачевски за председател на СДСМ и бъдещ премиер се стигна след оставката на Зоран Заев заради слабото представяне на партията на местните избори през октомври.

Facebook logo
Бъдете с нас и във