Банкеръ Daily

Свят

Диалогът между Русия и САЩ влияе позитивно на международната обстановка

Правителството на Китай разглежда преговорите между лидерите на Русия и САЩ - Владимир Путин и Джо Байдън, като позитивна стъпка в посока подобряване на отношенията между двете страни и стабилизация на обстановката в света. Това е заявил официалният представител на Министерството на външните работи на Китай Ван Венбин.

"Русия и САЩ са постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН и влиятелни държави, които носят важни задължения по поддържане на глобалния мир и сигурност. Китайската страна позитивно разглежда руско-американските контакти и диалог, а също така и подобряването на техните отношения", е казал той.

"Това пък оказва позитивно влияние върху световния мир и развитие, а също така е в полза на съвместните действия на международната общност по отношение на световните предизвикателства",  е подчертал дипломатът.

Япония счита за важен прекия диалог между лидерите на Русия и САЩ

Правителството на Япония счита за много важен прекия диалог между лидерите на Русия и САЩ на фона на съществуващите световни проблеми, включително и ситуацията в Украйна. Това е казал на пресконференция в Токио генералният секретар на японското правителство Хирокадзу Мацуно, коментирайки преговорите между президента на Русия Владимир Путин с неговия американски колега Джо Байдън.

Водещата тема бе ситуацията около Украйна, но лидерите са обсъждили двустранните отношения, киберсигурността и иранската ядрена сделка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във