Банкеръ Daily

Свят

Деветима българи в списъка с пътниците на горящия ферибот

Според официалната информация, предоставена на МВнР от министерството на външните работи на Гърция, 

Деветима български граждани са в списъка на пасажерите на ферибота, който се запали близо до гръцкия бряг. Това съобщиха от външното министерство по информация, предоставена от гръцките власти.

До този момент няма информация колко от българите действително са били на борда на ферибота, колко от тях са спасени от гръцките власти. Италианската брегова охрана също се включи в спасителните операции. Поради голямо вълнение и силния вятър, фериботът вече е в италиански териториални води.

Българите в списъка са: С. Аргирова, Р. Тодорова, А.Асенов, В. Доспатлиев, Красимир Естов, Г. Хайтов, М. Мосавитцки, Сл. Божилова и П.Ненова, съобщиха от Министерството на външните работи.

От гръцка страна се съобщава за 111 спасени пътници, като приоритет се дава на извеждането от кораба на жени и деца. 

Фериботът "Норман Атлантик” се запали тази сутрин с 466 души на борда недалеч от остров Корфу. От пасажерите на горящия ферибот 210 са чужденци. 
Това е една от най-трудните и рисковани операции, коментират пред гръцките медии опитни моряци. Данните за резултата от нея са противоречиви. Гръцки телевизионни канали съобщават, че досега са спасени около 150 души от общо 422 пътници и 56 души екипаж. 
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във