Банкеръ Daily

Свят

Демократите спорят с Тръмп за допълнителния пакет от 250 млрд. долара

Искането на президента на САЩ спешно да бъдат прибавени 250 милиарда долара към програмата за защита на заплатите в компаниите, парализирани от коронавирусната епидемия, днес се натъкна на препятствие в Сената, предаде Асошиейтед прес.

Демократите поискаха закрила за компаниите с миноритарни дялови участия и съответните пари за доставчиците на стоки и услуги в областта на здравеопазването, както и за щатските и местните власти.

Те не откликнаха на молбата на лидера на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл да бъде осигурено единодушното съгласие, необходимо за ускорено приемане на искането на Тръмп.

"Нуждаем се от още финансиране, и то бързо", каза той, допълвайки, че ще има бъдещи законопроекти по другите въпроси.

Очаква се Белият дом да обяви скоро сформирането на втора работна група по коронавруса. Този път тя ще бъде натоварена със задачата да задвижи отново американската икономика, когато настъпи подходящият момент, съобщи днес високопоставен представител на администрацията, цитиран от Ройтерс.

По-рано тази седмица президентът Доналд Тръмп каза, че обмисля идеята, тъй като се чуди кога да възобнови по-широката икономическа активност след причинения от вируса крах, оставил милиони без работа.

Част от групата вероятно ще бъдат финансовият министър Стивън Мнучин и старшият икономически съветник на Белия дом Лари Къдлоу, посочи източникът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във