Банкеръ Daily

По прогнози на "Билд"

Ципрас ще подаде оставка

Оставката на Ципрас може да стане факт в края на тази седмица, прогнозира германският таблоид "Билд". Според изданието, поради рязката промяна по време на преговорите с лидерите от еврозоната гръцкият премиер е изправен пред бунт в собствената си партия СИРИЗА. Той дори обсъжда и варианта за оставка.

Парламентарната група на СИРИЗА наброява общо 149 депутати. От тях обаче 30, които са от крайното ляво крило на формацията, вече обърнаха гръб на Алексис Ципрас. Доводите, които изтъкват, са отстъпките на премиера пред международните кредитори.

В допълнение към това по-рано днес министърът на енергетиката Панайотис Лафазанис заяви, че споразумението с еврозоната е неприемливо. Според него договорът унищожава мандата на народа и резултатите от референдума на 5-ти юли.

Източници на "Билд" твърдят, че утре Ципрас, заедно с представители на опозицията ще приеме в парламента законодателните промени. След това обаче неговото правителство ще подаде оставка.

Това пък е пътят за сформиране на експертно-техническо правителство, което ще ръководи страната до провеждането на нови предсрочни парламентарни избори.

Мнението на министъра на енергетиката Панайотис Лафазанис може да прочетете тук http://www.banker.bg/sviat/read/gruckiiat-ministur-po-evropeiskite-vuprosi-podade-ostavka

Facebook logo
Бъдете с нас и във