Банкеръ Daily

Свят

Церемонията по връчване на наградите Emmy ще е под открито небе

Церемонията по връчване на американската телевизионна награда Emmy ще се проведе през тази година под открито небе заради влошаването на ситуацията  с пандемията, съобщава порталът Deadline като се позовава на информация от организаторите.

Те са решили да направят допълнителна площадка зад театър Microsoft в Лос Анджелис (щат Калифорния), за да  "се използват декорите вътре и зданието като декор отвън, а също така да се осигури разполагане на гостите с най-доброто спазване на социална дистанция".

Отбелязва се, че по-рано организаторите на 73-та церемония, чието провеждане е насрочено за средата на септември, са решили да ограничат броя на хората на червения килим заради влошаването на ситуацията с пандемията. По същите причини ще бъде намален и броят на номинираните, които имат право да пристигнат на церемонията: всеки от проектите ще може да се представлява от не повече от четирима човека.

Наградата представлява статуетка на жена с криле с модел на атома в ръцете си. Тя се присъжда от Академията за телевизионни науки и изкуства за предавания, излъчвани във вечерните часове в най-активното гледане. Emmy се присъсжда в няколко различни категории - за вечерни (прайм-тайм), дневни, международни, спортни, документални програми и новини. Наградата за вечерните предавания е най-престижната от всички Emmy награди.

 

Наградите „Еми“

(Emmy Award) са най-престижните телевизионни награди в света. Те са еквивалент на американските награди „Оскар“ (за кино), „Грами“ (за музика) и „Тони“ (за театър).

Присъждането на наградата става ежегодно от три независими, но взаимно свързани организации:


  • Академията за телевизионни изкуства и науки отличава всички вечерни програми от праймтайма (с изключение на спортни);

  • Националната академия за телевизионни изкуства и науки награждава всички програми, излъчвани през деня, спортни, новинарски и документални предавания;

  • Международната академия за телевизионни изкуства и науки отличава програми, произведени и излъчвани извън САЩ.

Най-известни и престижни са наградите за забавни предавания в праймтайма (някои от тях се наричат дори „Еми за творчество“) и за забавни програми, излъчвани през деня.

Първите награди „Еми“ са връчени през 1949 г. в Холивуд. Името „Еми“ (Emmy) всъщност представлява феминизация на „immy“ - прозвище на катодно-лъчевата тръба, основен компонент на ранните телевизионни камери (съкращение от image orthicon). Статуетката „Еми“, представляваща женска фигура с крила, държаща модел на атома, е разработена от телевизионния инженер Луи Макманус, който е използвал жена си като модел. Всяка статуетка, която тежи 3.08 кг, е направена от сплав на мед, никел, сребро и злато и е висока 39 сантиметра.

Facebook logo
Бъдете с нас и във