Банкеръ Daily

Свят

Бум на заразени с коронавирус в Германия

Германия отчете най-голям брой новозаразени с коронавируса за един ден от три месеца, съобщи Асошиейтед прес, позовавайки се на института за инфекциозни болести "Роберт Кох".

Вчера са били регистрирани 1045 нови случая. За пръв път от май този показател надхвърля 1000, но все още е много под пика от април, когато за един ден е имало повече от 6000 нови случая. 

Числата за новозаразени за един ден са променливи, но данните за вчера потвърждават тенденцията от последните седмици за увеличаване на новите случаи и появата на малки огнища в различни части на страната, отбелязва Асошиейтед прес. По повод съобщените днес числа институтът "Роберт Кох" отново заяви, че "това развитие на ситуацията буди голямо безпокойство". Миналата седмица германците бяха призовани да носят маски и да спазват социална дистанция.

Германската реакция на кризата с COVID-19 засега се смята за относително успешна. По официални данни потвърдените случаи на коронавирус в Германия са 213 000, а смъртните случаи 9175, тоест смъртността е по-ниска, отколкото в други съпоставими страни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във