Банкеръ Daily

Свят

Българите няма скоро да хапват плескавици в Сърбия

Сърбия въвежда нови мерки заради пандемията от коронавирус. Това е лоша новина за голяма част от българите, които бяха свикнали да пазаруват или посещават ресторантите със сръбска скара в съседната ни страна. 

Кризисният щаб за борба с коронавируса на Сърбия призова всички граждани, които в момента са в Черна гора, Хърватия и Босна и Херцеговина, да се върнат до 18:00 часа в петък. След това ще влезе в сила надзор над всички граждани, завръщащи се в Сърбия, като препоръката на световните организации са това наблюдение да продължи до 10 дни, съобщи РТС.

 С цел намаляване на риска от заразяване всички граждани, които влязат на територията на Сърбия от рискови държави, ще бъдат подложени на щателен контрол. В близките дни предстои да бъдат прецизирани и обявени публично допълнителните мерки.

На 26 август Сърбия засили санитарния контрол на всички гранични пунктове поради завръщането на туристите от летни ваканции от страни с нарастващ брой пациенти с Covid-19. Тогава правителството  въведе мерки за пътници от страни с неблагоприятни епидемични условия, между които  Северна Македония, България, Румъния и Хърватия. Гражданите на тези страни, влизащи в Сърбия, трябва да имат отрицателен PCR тест, направен не по-късно от 48 часа преди датата на заминаване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във