Банкеръ Daily

Свят

Бучковски е уверен, че споровете между РСМ и България ще се решат

Специалният представител на правителството на Република Северна Македония за България Владо Бучковски изрази увереност, че до края на мандата му през декември ще се намерят решения за спорните въпроси между Република Северна Македония и България, предаде Дойче веле.
Бучковски посочи, че през последните няколко седмици се занимава главно със сътрудничеството в медийната сфера, университетите, културата и се похвали с постигането на значителен напредък.

"Имаме сериозен, голям напредък, преди всичко заради голямата посветеност на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков и неговия екип, на генералния директор на БТА Кирил Вълчев в София, но и тук, в Скопие беше изключителен ангажиментът на Македонския телеком, за да започне в рекордно кратко време излъчването на БНТ довечера по Макс ТВ, на директора на МРТВ Мариан Цветковски за съгласуването на дотговора за сътрудничество с БНТ, и на директора на МИА Драган Антоновски за сътрудничеството с БТА", посочи Бучковски.

Той съобщи още, че ректорът на Софийския университет Атанас Герджиков ще дойде скоро в Скопие с петима декани и те ще договорят конкретни проекти с ректора на Университета "Св.Св. Кирил и Методий" Никола Янкуловски и с декани на няколко македонски факултета. "За координирането на тези проекти постоянно съм на линия Скопие - София - Скопие", каза още Бучковски.

Facebook logo
Бъдете с нас и във